
Digital publications
Klassiska svenska smaker – recept med ursprung och originalitet
Language: Swedish
Topics: Food & drink, Swedish language
ISBN: 91-520-0842-8
Author: Carl Jan Granqvist, Lena Katarina Swanberg
Publisher: Swedish Institute
Size: 48 pages
Edition: 2005
Klassiska svenska smaker – recept med ursprung och originalitet
Out of print. Only available in a digital format.
I Sverige har de godaste smakerna alltid hämtats ur skog och hav. Så är det än i dag, när det svenska köket påverkas av influenser från hela världen och svenska kockar vinner så många internationella utmärkelser att det stundom talas om det svenska matundret. Sveriges intensivt ljusa somrar och långa kalla vintrar har skapat sin egen rika kulinariska kultur. I ”Klassiska svenska smaker” presenterar Gästgivare Emeritus Carl Jan Granqvist ett urval genuint svenska rätter. Sillen och snapsen finns förstås med, men missa inte heller köttbullarna, strömmingen, gubbröran, kroppkakorna, Janssons frestelse och pepparkakorna och annat delikat salt och sött ur det svenska matarvet.
Smaklig måltid!